Astra Coupé Club

Forum Polskiego Klubu Astry Coupe
Teraz jest 26 maja 2018, o 16:46

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


Dyskusje na temat elektryki. Tematy Car Audio, Navi, Video itp. omawiane są w innym dziale.

  1. Zanim otworzysz nowy wątek użyj szukajki.
  2. Nie wrzucaj linków do aukcji.



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 listopada 2016, o 18:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 lutego 2011, o 20:23
Lokalizacja: Knurów
Imię: Mateusz
Silnik: Z20LET
Czesc
Mam taki problem otóż nie chodzi mi zmiana nawiewu a dokladnie dmucha ale nie tak jak ma. Kiedy zalaczam na szybe to slychac jak cos tam sie robi ale na szybe nic nie leci, tak samo z reszta pozycji. Macie jakies pomysly co sie moglo stac, czy moze cos zle zalozylem podczas zakladania konsoli srodkowej?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 listopada 2016, o 19:20 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 czerwca 2008, o 20:43
Lokalizacja: 100lica
Silnik: Z20LET
Zobacz czy pancerz linki jest wpiety

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 listopada 2016, o 19:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 lutego 2011, o 20:23
Lokalizacja: Knurów
Imię: Mateusz
Silnik: Z20LET
Czyli moglem cos popsuc przy sciaganiu i zakladaniu kokpitu srodkowego?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 listopada 2016, o 19:38 
Offline
Forumowicz
Forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 lipca 2012, o 20:12
Lokalizacja: Łomianki
Imię: Michał
Silnik: Z22SE
Może nie popsuć, ale nie złożyć jak należy. Rozbierz jeszcze raz i sprawdź mocowanie linki, nic więcej nie wymyślisz bez sprawdzenia.

_________________
My garage

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 czerwca 2017, o 09:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 lutego 2011, o 20:23
Lokalizacja: Knurów
Imię: Mateusz
Silnik: Z20LET
Spx i dzieki za pomoc w sobote sie za to zabieram wiec zobaczymy :)

dodane: 4 czerwca 2017, o 09:45

Ponawiam pytanie?!

W klimatroniku też jest ta linka? Czy coś innego odpowiada za sterowanie nawiewu ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 czerwca 2017, o 10:30 
Offline
Forum Admin
Forum Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 kwietnia 2007, o 20:13
Lokalizacja: CGD/SB
Imię: Krzysiek
Silnik: Z20LET
Viechu napisał(a):
W klimatroniku też jest ta linka?

nie ma.są tylko 2 wtyczki

_________________
https://www.facebook.com/RYBA-garage-1849542501947522/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 czerwca 2017, o 10:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 lutego 2011, o 20:23
Lokalizacja: Knurów
Imię: Mateusz
Silnik: Z20LET
To jaki może być jeszcze powód tego że nie zmienia kierunku nadmuchu tyko że tak powiem dmucha tak wszędzie po trochu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 czerwca 2017, o 10:58 
Offline
Forum Admin
Forum Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 kwietnia 2007, o 20:13
Lokalizacja: CGD/SB
Imię: Krzysiek
Silnik: Z20LET
Viechu pewnie panel szwankuje

_________________
https://www.facebook.com/RYBA-garage-1849542501947522/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 czerwca 2017, o 11:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 lutego 2011, o 20:23
Lokalizacja: Knurów
Imię: Mateusz
Silnik: Z20LET
Tak sam od siebie? Temperaturę ogarnia ale kierunek nadmuchu już nie ;/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 czerwca 2017, o 11:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 grudnia 2011, o 13:32
Lokalizacja: Śląsk
Imię: Marek
Silnik: Z22SE
Viechu napisał(a):
Tak sam od siebie? Temperaturę ogarnia ale kierunek nadmuchu już nie ;/

Tak sam z siebie.
To elektronika. Łatwiej się psuje niż manual ;)

_________________
Servesys


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 czerwca 2017, o 12:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 lutego 2011, o 20:23
Lokalizacja: Knurów
Imię: Mateusz
Silnik: Z20LET
No tak tylko teraz czy wymiana panelu załatwi sprawę...? Klima hasa normalnie chłodzi fajnie ale no... Potem pizga po nogach że tak powiem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 czerwca 2017, o 13:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 grudnia 2011, o 13:32
Lokalizacja: Śląsk
Imię: Marek
Silnik: Z22SE
Jak nie wymienisz to się nie przekonasz. Może mechanizm zmieniający obieg się sypnął ale ja nawet nie wiem gdzie on jest :/

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

_________________
Servesys


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 czerwca 2017, o 19:02 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 października 2009, o 08:23
Silnik: inny
Siemka, być może Ci się rozprogramowała klima ? w klimatronikach (nie wiem czy we wszystkich, i czy to zależy od rocznika ?) ale po odpięciu wtyczek lub aku w klimatronikach występował jakiś błąd wtedy podpina się pod komputer kasuje się go i klimatronik zaczyna działać normalnie

jeden z forumowiczów miał taki problem i kasacja błędu mu pomogła
polecam Ci najpierw zrobić to a potem w razie W szukać przyczyny dalej

z tego co dobrze pamiętam to błąd dotyczył rozkalibrowania klapek nawiewowych co by tłumaczyło dlaczego tak Ci dmucha....
te klapki się mogą rozkalibrować jak się odpina aku, lub wtyczki o panelu...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 czerwca 2017, o 20:44 
Offline
Forum Admin
Forum Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 kwietnia 2007, o 20:13
Lokalizacja: CGD/SB
Imię: Krzysiek
Silnik: Z20LET
bertoneqp nic nie pomaga.panel siadł i tyle.tam nie ma żadnego błędu.sam panel szwankuje.wiem bo mam ten sam problem.w innej astrze miałem też spawny panel i pdmieniałem i bylo ok

_________________
https://www.facebook.com/RYBA-garage-1849542501947522/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 czerwca 2017, o 08:05 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 października 2009, o 08:23
Silnik: inny
ryba1 parę lat temu osobiście był u Mnie jeden z forumowiczów, po kasacji błędu wszystko wróciło do normy

lepiej to sprawdzić zwykłym op-comem zanim się zainwestuję w nowy panel :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Regulamin Forum Astra Coupe Club
Created by Titleist & Coube    Managed by Astra Coupe Club Team
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL