Astra Coupé Club

Forum Polskiego Klubu Astry Coupe
Teraz jest 23 października 2018, o 15:52

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


Tutaj rozmawiamy o sprawach, które nie pasują do innych działów technicznych lub tyczą się całego auta.

  1. Zanim otworzysz nowy wątek użyj szukajki.
  2. Nie wrzucaj linków do aukcji.



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 listopada 2011, o 18:43 
Z tego co słyszałem od znajomego mechanika to w każdym oplu da sie zmienic język na polski. Wyjątkiem jest vectra C z CID.


Góra
  
 
PostNapisane: 1 listopada 2011, o 18:52 
no u mnie też jest CID - Colour Info Display... Dlatego się zastanawiam czy u mnie da radę :) najpierw sobie poszperam OPcomem ;) a jak nie da rady, to podjadę do ASO :)


Góra
  
 
PostNapisane: 1 listopada 2011, o 22:11 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lutego 2007, o 19:05
Lokalizacja: Goleniów
Imię: Paweł
Silnik: inny
JRB napisał(a):
Z tego co słyszałem od znajomego mechanika to w każdym oplu da sie zmienic język na polski. Wyjątkiem jest vectra C z CID.


Nie w kazdym. tylko tam gdzie dany wyswietlacz ma w swojej puli jezykowej wersje rozszerzona o kraje wschodniej europy, Nie ma mozliwoscie dogrania jezyków a jedynie sie zmienia na takie ktore ma zapisane. W CID powinno sie dac zmienic jezyk bez problemu na PL.

_________________
SHARAN 1.9 TDI AUY++++ i GOLF 1.9TDI ASZ+ by TUNE UP
Dianostyka OPEL i VAG -wszystkie modele wlacznie z najnowszymi


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 listopada 2011, o 23:43 
od końcówki 2001 roku wzwyż nie powinno być problemu. Wgrywany jest j.turecki i masz polski...średnio koszt 50 zł


Góra
  
 
PostNapisane: 3 listopada 2011, o 00:12 
wesol napisał(a):
JRB napisał(a):
Z tego co słyszałem od znajomego mechanika to w każdym oplu da sie zmienic język na polski. Wyjątkiem jest vectra C z CID.


Nie w kazdym. tylko tam gdzie dany wyswietlacz ma w swojej puli jezykowej wersje rozszerzona o kraje wschodniej europy, Nie ma mozliwoscie dogrania jezyków a jedynie sie zmienia na takie ktore ma zapisane. W CID powinno sie dac zmienic jezyk bez problemu na PL.



tyle tylko, że w CIDzie mam do wyboru z pozycji komputera pokładowego różne języki i niestety polskiego nie ma, więc nie wiadomo czy da radę wrzucić/podmienić z jakimś...


Góra
  
 
PostNapisane: 3 listopada 2011, o 00:55 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 maja 2004, o 16:55
Lokalizacja: Germany/MA
Imię: Adam
Silnik: inny
Michaello84 napisał(a):
tyle tylko, że w CIDzie mam do wyboru z pozycji komputera pokładowego różne języki

bo to sie robi Tech-em 2




Adam

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 listopada 2011, o 16:49 
Offline
Forumowicz
Forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 czerwca 2007, o 12:09
Lokalizacja: krakow
Imię: Irek
Silnik: Z18XE
Michaello84 napisał(a):

tyle tylko, że w CIDzie mam do wyboru z pozycji komputera pokładowego różne języki i niestety polskiego nie ma,


SirAdam napisał(a):
bo to sie robi Tech-em 2


boje sie ze cida na polski techem sie nie zalatwi


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 listopada 2011, o 18:21 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lutego 2007, o 19:05
Lokalizacja: Goleniów
Imię: Paweł
Silnik: inny
jezyka sie nie wrzuci; nic techem nie wrzucisz. Jedynie sie wybiera inny jezyk. Czyli jak nie ma jezyka a nawet by byl po podpieciu techa w puli to jest duzaz szansa ze po wybraniu polskiego przeskoczy na polski ale moze po 10-15 minutach wrócić do poprzedniego. Robilem to kilka razy wlasnie techem2 jak pracowalem w aso. CID w AG to taka rzadkość ze raczje wcale nie wychodzil w tym aucie z jezykiem polskim.

_________________
SHARAN 1.9 TDI AUY++++ i GOLF 1.9TDI ASZ+ by TUNE UP
Dianostyka OPEL i VAG -wszystkie modele wlacznie z najnowszymi


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 listopada 2011, o 23:21 
Offline
Forumowicz
Forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 czerwca 2007, o 12:09
Lokalizacja: krakow
Imię: Irek
Silnik: Z18XE
[quote="wesol"]Czyli jak nie ma jezyka a nawet by byl po podpieciu techa w puli to jest duzaz szansa ze po wybraniu polskiego przeskoczy na polski ale moze po 10-15 minutach wrócić do poprzedniego
dokladnie jak piszez techem tylko sie wybiera jezyk i cid w AG chyba zaden nie mial polaka

ale da sie napewno wgrac przeprogramowujac kosci pamieci

O ile kosc sie programuje wielokrotnie a nie jedno. Poza tym sprzetami serwisowymi Czyli tech2 lub MDI tego nie dokonasz. Poza tym skad wziasc wsad.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 listopada 2011, o 23:51 
wesol napisał(a):
CID w AG to taka rzadkość ze raczje wcale nie wychodzil w tym aucie z jezykiem polskim.


tak, ale ten sam CID występował też w Vectrze B i Omedze B FL... więc może jest szansa na polski język? popytam z kumplem z ASO, żeby zagadał mechaników :)


Góra
  
 
PostNapisane: 4 listopada 2011, o 11:19 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 10:34
Lokalizacja: Gliwice
Imię: Seba
Silnik: Z20LET
Daj znać jak będziesz coś wiedział...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 listopada 2011, o 16:04 
Offline
Forumowicz
Forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 czerwca 2007, o 12:09
Lokalizacja: krakow
Imię: Irek
Silnik: Z18XE
Michaello84 napisał(a):
tak, ale ten sam CID występował też w Vectrze B i Omedze B FL


dokladnie w tych modelach wystepowaly
ja sie sklaniam ze mozliwe jest to tylko przez programowanie kosci.z tym ze prawdopodobnie polak bedzie dzialal pod calym bc czyli zuzycie paliwa,zasieg,wszystkie komunikaty i awarie,natomiast nieda sie zrobic polaka do obslugi telefonu i na 90%funkcje radia a jest ich w sumie malo tez beda bez polaka.
ale jezeli chodzi glownie o funkcje BC to jest to do zrobienia


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 listopada 2011, o 17:56 
chodzi tylko o BC... telefon mnie nie interesuje, bo nie mam opcji z telefonem, opcje radia też średnio są dla mnie ważne :) w sumie to język polski bardziej by był jako bajer a nie coś niezbędnego, bo obecnie mam po angielsku i tak też wszystko kumam :)


Góra
  
 
PostNapisane: 4 listopada 2011, o 22:36 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 10:34
Lokalizacja: Gliwice
Imię: Seba
Silnik: Z20LET
ncdr 1100 obluguje telefon :) nic nie trzeba zmieniac w sofcie, przerabialem to u siebie jak mi sie spalil ncdr1500 (tylko zeby zalaczyc tel musisz na kierownicy sterowac)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 listopada 2011, o 02:07 
to że obsługuje to wiem, ale chodziło mi o to, że nie mam modułu telefonicznego w schowku i nie zamierzam mieć, bo wtedy schowek jest tragicznie mały :P


Góra
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Regulamin Forum Astra Coupe Club
Created by Titleist & Coube    Managed by Astra Coupe Club Team
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL