Astra Coupé Club

Forum Polskiego Klubu Astry Coupe
Teraz jest 24 października 2018, o 02:03

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


Sprawy związane z klimatyzacją i układem chłodzenia.

  1. Zanim otworzysz nowy wątek użyj szukajki.
  2. Nie wrzucaj linków do aukcji.



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 stycznia 2017, o 08:52 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2008, o 19:03
Lokalizacja: Warszawa
Imię: Bartek
Silnik: Z20LET
Pytanie do użytkowników z20let, jak śmiga Wam ogrzewanie zimą?
U mnie jest ciepło, nie gorąco ale ciepło, jednak gdy tylko stanę w jakims korku temperatura z nawiewów momentalnie spada, a powietrze robi się letnie. Wystarczy że zacznę jechać i zwiększy się przepływ płynu chłodzącego znów zaczyna lecieć ciepłe powietrze.
Jest to trochę uciążliwe przy jeździe po mieście :/
Czy to normalne?
Dla porównania w drugim samochodzie leci mega gorące powietrze i o wiele wyższa jest temperatura powietrza lecącego z nawiewów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 stycznia 2017, o 10:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 grudnia 2015, o 21:09
Lokalizacja: Stargard
Imię: Kamil
Silnik: Z20LET
U mnie przy takich mrozach nagrzewa się wolniej ale jak silnik złapie temperaturę powiedzmy powyżej 80 stopni to grzeje elegancko. Nie ma różnicy czy to trasa czy miasto

Wysłane z mojego ASUS_Z00VD przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 stycznia 2017, o 10:37 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sierpnia 2005, o 11:03
Lokalizacja: Wrocław/Wieluń
Silnik: Z20LET
U mnie też leci powietrze raczej ciepłe a nie gorące.
Zastanawiam się czy może linka nie jest czasem za luźno.

_________________
Leszek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 stycznia 2017, o 10:38 
Offline
Stara Gwardia
Stara Gwardia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 kwietnia 2012, o 00:17
Lokalizacja: Wojkowice (SBE)
Imię: Michał
Silnik: inny
Grzeje normalnie ale przy jeździe w warunkach poniżej -10*C woda ma problem sie ogrzać powyżej 80*C.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 stycznia 2017, o 15:35 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2008, o 19:03
Lokalizacja: Warszawa
Imię: Bartek
Silnik: Z20LET
Czyli widze ze to samo co u mnie. Łapie przy -10 okolo 80' i leci cieple powietrze, ale nie gorące
U mnie climatronik wiec linka raczej nie jest temu winna


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 stycznia 2017, o 15:39 
Offline
Stara Gwardia
Stara Gwardia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 kwietnia 2012, o 00:17
Lokalizacja: Wojkowice (SBE)
Imię: Michał
Silnik: inny
LET ma zimny silnik po prostu :) Jak jeszcze nie miałem FMIC to już totalnie była masakra zagrzać. Jak pamiętam w styczniu 2013 jak ją kupiłem też była sroga zima i do 80*C mi dochodził dopiero po 10-15 km, zastanawiałem się czy termostat nie popsuty, ale przyszła wiosna i było już normalnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 stycznia 2017, o 18:19 
Offline
Forumowicz
Forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lipca 2009, o 16:52
Lokalizacja: Radom
Imię: Marcin
Silnik: Z20LET
U mnie obecnie wolniej się nagrzewał przy poniżej -10 ale jak już złapie temperaturę to grzeje bardzo mocno :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 stycznia 2017, o 19:38 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sierpnia 2012, o 22:03
Lokalizacja: Warszawa Ursus
Imię: Dominik
Silnik: Z20LET
Rachu napisał(a):
U mnie obecnie wolniej się nagrzewał przy poniżej -10 ale jak już złapie temperaturę to grzeje bardzo mocno :)

U mnie to samo powoli łapie temp ale jak już się nagrzeje to gorace powietrze leci z nawiewów :)

Wysłane z Galaxy s6 Edge za pomocą Tapatalka

_________________
Moje Cabrio RedDOT Stage 5.1

Obrazek



JAK COŚ STUKA, TO WIEDZ, ŻE COŚ SIĘ DZIEJE...



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 stycznia 2017, o 21:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 czerwca 2014, o 20:57
Imię: Karolina
Silnik: Z20LET
u mnie tez, zeby sie rozgrzalo do 80 stopni, zwlaszcza na postoju, to mija z 25min chyba ;/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 stycznia 2017, o 22:11 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lutego 2016, o 21:46
Lokalizacja: RST
Imię: Rafał
Silnik: Z20LET
Na mrozy nie ma siły. Ja jak np ustawie nadmuch na nogi i na szyby to z bocznych leci ledwo letnie. Ale jak ustawie na środkowe nawiewy to leci gorącę. Poprawiałem linke ostatnio bo tak czułem przy regulacji że coś nie domyka i troche sie polepszyło.

_________________
"Jeżeli wszystko jest pod kontrolą - jedziesz zbyt wolno..."


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Regulamin Forum Astra Coupe Club
Created by Titleist & Coube    Managed by Astra Coupe Club Team
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL