Astra Coupé Club

Forum Polskiego Klubu Astry Coupe
Teraz jest 13 grudnia 2018, o 22:10

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


Dyskusje na temat wszelkich form tuningu silników występujących w Asterkach.

  1. Zanim otworzysz nowy wątek użyj szukajki.
  2. Nie wrzucaj linków do aukcji.



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 grudnia 2016, o 12:45 
doszły mnie słuchy że były auta na tym forum które to miały, podobno kondzio miał... poczekamy może zabierze głos:)


Góra
  
 
PostNapisane: 22 grudnia 2016, o 14:10 
Offline
Forum Admin
Forum Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 kwietnia 2007, o 20:13
Lokalizacja: CGD/SB
Imię: Krzysiek
Silnik: Z20LET
kaj1990 napisał(a):
doszły mnie słuchy że były auta na tym forum które to miały,

i są nadal.kondzio nie wiem czy miał/ma

_________________
https://www.facebook.com/RYBA-garage-1849542501947522/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 grudnia 2016, o 17:55 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 listopada 2008, o 23:18
Lokalizacja: Lublin
Imię: Konrad
Silnik: Z20LET
Da sie zrobic Domix4 ma i ja tez miałem przez chwile tylko ze szkoda sprzegła bo 4800 robi sie odcina itp

_________________
mój garaż:
-Astra G Cabrio Bertone z20let 356km 456 nm
-Astra G Caravan opc z20let 218 km 340 nm
-Zafira A Opc z20let


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 grudnia 2016, o 19:14 
Offline
Forum Admin
Forum Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 kwietnia 2007, o 20:13
Lokalizacja: CGD/SB
Imię: Krzysiek
Silnik: Z20LET
kondzio napisał(a):
tylko ze szkoda sprzegła bo 4800 robi sie odcina itp

Tzn???to co wyżej się nie kreci?

_________________
https://www.facebook.com/RYBA-garage-1849542501947522/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 grudnia 2016, o 22:40 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 listopada 2008, o 23:18
Lokalizacja: Lublin
Imię: Konrad
Silnik: Z20LET
No przy ruszaniu obroty uda na 4800 i dopiero pozmień nornalnie się kreci

_________________
mój garaż:
-Astra G Cabrio Bertone z20let 356km 456 nm
-Astra G Caravan opc z20let 218 km 340 nm
-Zafira A Opc z20let


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 grudnia 2016, o 23:00 
kondzio napisał(a):
No przy ruszaniu obroty uda na 4800 i dopiero pozmień nornalnie się kreci



no to przeciez tak to działa tylko miałeś chyba trochę za wysoko ustawione ja myślałem tak jak na tym filmie 3800...


Góra
  
 
PostNapisane: 23 grudnia 2016, o 10:31 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sierpnia 2005, o 11:03
Lokalizacja: Wrocław/Wieluń
Silnik: Z20LET
Wy to macie na seryjnym ECU?
Jak to wtedy aktywujecie?

_________________
Leszek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 grudnia 2016, o 11:53 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sierpnia 2012, o 22:03
Lokalizacja: Warszawa Ursus
Imię: Dominik
Silnik: Z20LET
Mam LC u siebie w PL nikt Ci tego nie zrobi ja mam soft z UK dokładnie pod moj samochód i jest to bardzo drogie zwłaszcza że płaci się w GBP ;)

kaj1990 Ja mam prawie 3x większe turbo niż seryjny let/leh więc wszystko jest dobrze ustawione jeśli chodzi o obroty.

DAN tak jest to na seryjnym ECU trzymasz sprzęgło, wrzucasz jedynkę gaz w podłogę obroty rosną do zadanych w programie i się utrzymują jak to w LC, puszczasz sprzęgło i jedziesz a później jak samochód już się porusza obroty rosną normalnie do odcięcia.

https://youtu.be/q-riuPvVhMI

Wysłane z Galaxy s6 Edge za pomocą Tapatalka

_________________
Moje Cabrio RedDOT Stage 5.1

Obrazek



JAK COŚ STUKA, TO WIEDZ, ŻE COŚ SIĘ DZIEJE...



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 grudnia 2016, o 13:08 
Offline
Forum Admin
Forum Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 kwietnia 2007, o 20:13
Lokalizacja: CGD/SB
Imię: Krzysiek
Silnik: Z20LET
A na tym LC idzie normalnie ruszać.czyli spokojnie po mieście?

_________________
https://www.facebook.com/RYBA-garage-1849542501947522/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 grudnia 2016, o 13:20 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sierpnia 2012, o 22:03
Lokalizacja: Warszawa Ursus
Imię: Dominik
Silnik: Z20LET
ryba1 napisał(a):
A na tym LC idzie normalnie ruszać.czyli spokojnie po mieście?

ryba1 a co LC miało by mieć do normalnego ruszania? ;) Jak ruszasz normalnie to ruszasz z normalnie nie dajesz gazu w podłogę pod światłami tylko ruszasz jak na codzień. Sprzęgło, jedynka, trochę gazu, puszczasz sprzęgło i jedziesz wtedy LC się nie załączy ;) LC działa tylko jak masz wciśnięte sprzęgło, jedynka, gaz w podłogę, obroty rosną do zadanych w programie w których jest maksymalny moment w Twoim samochodzie puszczasz sprzęgło i ruszasz najefektywniej to jest do "wyścigów z pod świateł" w normalnej jeździe tego nie używasz i użytkujesz samochód normalnie.

Wysłane z Galaxy s6 Edge za pomocą Tapatalka

_________________
Moje Cabrio RedDOT Stage 5.1

Obrazek



JAK COŚ STUKA, TO WIEDZ, ŻE COŚ SIĘ DZIEJE...



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 grudnia 2016, o 13:41 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sierpnia 2005, o 11:03
Lokalizacja: Wrocław/Wieluń
Silnik: Z20LET
Domix4 napisał(a):
DAN tak jest to na seryjnym ECU trzymasz sprzęgło, wrzucasz jedynkę gaz w podłogę obroty rosną do zadanych w programie i się utrzymują jak to w LC, puszczasz sprzęgło i jedziesz a później jak samochód już się porusza obroty rosną normalnie do odcięcia.

To jest jasne, tylko pytanie jak aktywujesz LC? Albo w jaki sposób program stwierdza, że ma ograniczyć obroty do tych 4000?
Bo jak już ruszę to chciałbym na jedynce wykręcić te 7000rpm.

_________________
Leszek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 grudnia 2016, o 14:12 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sierpnia 2012, o 22:03
Lokalizacja: Warszawa Ursus
Imię: Dominik
Silnik: Z20LET
DAN napisał(a):
Domix4 napisał(a):
DAN tak jest to na seryjnym ECU trzymasz sprzęgło, wrzucasz jedynkę gaz w podłogę obroty rosną do zadanych w programie i się utrzymują jak to w LC, puszczasz sprzęgło i jedziesz a później jak samochód już się porusza obroty rosną normalnie do odcięcia.

To jest jasne, tylko pytanie jak aktywujesz LC? Albo w jaki sposób program stwierdza, że ma ograniczyć obroty do tych 4000?
Bo jak już ruszę to chciałbym na jedynce wykręcić te 7000rpm.

I wykręcisz komputer czyta prędkość samochodu i LC jest aktywne tylko przy 0km/h

Wysłane z Galaxy s6 Edge za pomocą Tapatalka

_________________
Moje Cabrio RedDOT Stage 5.1

Obrazek



JAK COŚ STUKA, TO WIEDZ, ŻE COŚ SIĘ DZIEJE...



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 grudnia 2016, o 18:33 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lutego 2007, o 19:05
Lokalizacja: Goleniów
Imię: Paweł
Silnik: inny
Jako ciekawostke to powiem ze juz w turanie w serii mam LC. Ustawione jest firmowo na 3000 obr. Jak ecm poczuje ze auto sie porusza to puszcza kaganiec na maxa. Taki bajer by niepotrzebnie nie palic laczka a w miare szybko przyspieszyc. Ale z teog co wiem to jesli w sterowniku jest taka mozliwosc to kazdy szanujacy sie tuner moze to ustawic w mapie.

_________________
SHARAN 1.9 TDI AUY++++ i GOLF 1.9TDI ASZ+ by TUNE UP
Dianostyka OPEL i VAG -wszystkie modele wlacznie z najnowszymi


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 grudnia 2016, o 18:57 
Offline
Stara Gwardia
Stara Gwardia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 kwietnia 2012, o 00:17
Lokalizacja: Wojkowice (SBE)
Imię: Michał
Silnik: inny
Zgadza się w gnojach to czasem w serii występuje, kumpel w firmowym Renault Master też ma coś takiego :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 grudnia 2016, o 20:06 
Offline
Forum Admin
Forum Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 kwietnia 2007, o 20:13
Lokalizacja: CGD/SB
Imię: Krzysiek
Silnik: Z20LET
Domix4 napisał(a):
jest aktywne tylko przy 0km/h

czyli jak jest więcej to już nie zadziała

_________________
https://www.facebook.com/RYBA-garage-1849542501947522/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Regulamin Forum Astra Coupe Club
Created by Titleist & Coube    Managed by Astra Coupe Club Team
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL