Astra Coupé Club

Forum Polskiego Klubu Astry Coupe
Teraz jest 23 października 2018, o 14:31

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


Dyskusje na temat SERYJNYCH silników.

  1. Zanim otworzysz nowy wątek użyj szukajki.
  2. Nie wrzucaj linków do aukcji.



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 listopada 2010, o 18:23 
Jaki masz przebieg, bo zauważyłem, że to rzadka usterka i zastanawiam się czy przebieg ma tu znaczenie.


Góra
  
 
PostNapisane: 10 listopada 2010, o 20:53 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 10:34
Lokalizacja: Gliwice
Imię: Seba
Silnik: Z20LET
Przebieg nie ma znaczenia;/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 listopada 2010, o 23:21 
Jurand napisał(a):
Mi zakuli wszystko na nowo, zaciski, przewod i jezdze juz tak 2 rok i kompletnie nic mi sie z tym nie dzieje.


Dokładnie, że tak. To są zwykłe weże hydrauliczne i nie ma sensu przepłacać w serwisie.


Góra
  
 
PostNapisane: 22 listopada 2011, o 22:43 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 sierpnia 2008, o 14:27
Lokalizacja: Sosnowiec
Imię: Polo
Silnik: Z20LET
Panowie !! :D mam problem z tą jeb*** miska olejowa. Mialem wyciek na laczeniu. Wiec najpierw odkrecilem miske, wyczyscilem to wszystko. Dalem silikon do wysokich temp na ta stara uszczelke i poskrecalem. Po 2 tyg znowu sie miska moczyla :/ wkurzylem sie i kupilem uszczelke nowa. Znowu to rozkrecilem, wyczyscilem wszystko idealnie z tego silikonu i dalem nowa uszczelke. Dzisiaj wchodze pod auto i znowu jest mokro na laczeniu !! jakies pomysly ?? zrobic to na sam silikon ?? :)

_________________
Można sprzedać żone, ale nie bertone :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 listopada 2011, o 23:51 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 maja 2004, o 16:55
Lokalizacja: Germany/MA
Imię: Adam
Silnik: inny
Polus napisał(a):
kupilem uszczelke nowa. Znowu to rozkrecilem, wyczyscilem wszystko idealnie z tego silikonu i dalem nowa uszczelke.

sruby dokrecane za pomoca klucza dynamometrycznego ???



Adam

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 listopada 2011, o 01:35 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 sierpnia 2008, o 14:27
Lokalizacja: Sosnowiec
Imię: Polo
Silnik: Z20LET
Wlasnie nie mam klucza dynamometrycznego, ale sruby mocno dokrecilem. Tak przestudiowalem caly ten temat i jutro wchodze pod auto !! To sa niemozliwe rzeczy, musi gdzies wyzej cieknac.

_________________
Można sprzedać żone, ale nie bertone :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 listopada 2011, o 02:30 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2008, o 19:03
Lokalizacja: Warszawa
Imię: Bartek
Silnik: Z20LET
moze sie nie znam ale albo uszczelka albo silikon z tego co slyszalem.
Ja mam u siebie poskladana na silikon (nie ma uszczelki do 1.8) aczkolwiek zbieralem sie do tego 2 razy poniewaz za 1szym nie poszlo.
Wydaje mi sie ze kwestia jest tez silikonu. Z
Z tego co pamietam to w letach miski sa mocowane na uszczelce...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 listopada 2011, o 05:01 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 10:34
Lokalizacja: Gliwice
Imię: Seba
Silnik: Z20LET
polus jak za mocno dokrecisz to tez nie dobrze;/ a ktora ci cieknie ta dolna czy gorna?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 listopada 2011, o 16:27 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 sierpnia 2008, o 14:27
Lokalizacja: Sosnowiec
Imię: Polo
Silnik: Z20LET
hmm, no wymienialem dolna a ktora byla to ciezko powiedziec, bo tam wszystko w oleju bylo :/ Potem umylem wszystko dokladnie, a drugi raz jak robilem to szczerze mowiac nawet nie ogladalem dokladnie jak tam to wyglada.

_________________
Można sprzedać żone, ale nie bertone :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 listopada 2011, o 16:51 
Offline
Forum Admin
Forum Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 kwietnia 2007, o 20:13
Lokalizacja: CGD/SB
Imię: Krzysiek
Silnik: Z20LET
sjR napisał(a):
moze sie nie znam


sjR napisał(a):
albo uszczelka albo silikon z tego co slyszalem.


możesz dać i uszczelkę i silikon aby na pewno dobrze trzymało(nie puszczało.ja np:wymieniałem uszczelkę pod pokrywą zaworów i dałem też silikon dla spokojności żeby za chwile znowu nie leciało.oczywiście trzeba było odczekać min 24 godz

_________________
https://www.facebook.com/RYBA-garage-1849542501947522/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 listopada 2011, o 17:15 
A ja Ci jeszcze poradzę żebyś zamiast silikonu użył pasty "Victor reinz". Jest rewelacyjna. Poskładaj miskę z uszczelką na tej paście i musi trzymać...
Słyszałem też o czymś co się nazywa chyba dirko i dobrze nadaje się właśnie do misek olejowych, ale nigdy tego nie używałem.


Góra
  
 
PostNapisane: 23 listopada 2011, o 23:22 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 maja 2004, o 16:55
Lokalizacja: Germany/MA
Imię: Adam
Silnik: inny
Polus napisał(a):
ale sruby mocno dokrecilem

i tu byl blad.
kamel napisał(a):
Słyszałem też o czymś co się nazywa chyba dirko i dobrze nadaje się właśnie do misek olejowych

dokladnie, tez tego uzywam.
Silikonem to se mozna muszle klozetowa uszczelnic, ale nie silnik.
Juz kiedys pisalem - silikon nie ma w aucie nic do szukania, od tego sa specjalne preparaty. (ktore nie bazuja na silikonie)
Ale robcie co chcecie....



Adam

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 listopada 2011, o 23:39 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 czerwca 2008, o 20:43
Lokalizacja: 100lica
Silnik: Z20LET
Polus napisał(a):
Panowie !! :D mam problem z tą jeb*** miska olejowa. Mialem wyciek na laczeniu. Wiec najpierw odkrecilem miske, wyczyscilem to wszystko. Dalem silikon do wysokich temp na ta stara uszczelke i poskrecalem. Po 2 tyg znowu sie miska moczyla :/ wkurzylem sie i kupilem uszczelke nowa. Znowu to rozkrecilem, wyczyscilem wszystko idealnie z tego silikonu i dalem nowa uszczelke. Dzisiaj wchodze pod auto i znowu jest mokro na laczeniu !! jakies pomysly ?? zrobic to na sam silikon ?? :)

Polo Ty zobacz czy przypadkiem nie leci gdzie indziej u mnie masa uszczelniająca jest tylko w 4 punktach przy górnej misce i żadnych wycieków

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 listopada 2013, o 12:43 
Offline
Forumowicz
Forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 października 2009, o 12:51
Lokalizacja: PL
Silnik: inny
Jakim momentem dokrecic miske w z20let?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 listopada 2013, o 15:44 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 10:34
Lokalizacja: Gliwice
Imię: Seba
Silnik: Z20LET
8nm


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Regulamin Forum Astra Coupe Club
Created by Titleist & Coube    Managed by Astra Coupe Club Team
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL