Astra Coupé Club

Forum Polskiego Klubu Astry Coupe
Teraz jest 24 kwietnia 2018, o 07:57

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


Dyskusje na temat SERYJNYCH silników.

  1. Zanim otworzysz nowy wątek użyj szukajki.
  2. Nie wrzucaj linków do aukcji.



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 stycznia 2017, o 23:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 listopada 2013, o 19:19
Imię: Piotr
Silnik: Z20LET
z racji zmiany pracy mam teraz sporo dalej do pracy a muszę jeździć autem do niej.
Silnik nie jest seryjny. Jestem teraz na poziomie STAGE 3 (ic+wtryski+turbo i przepływka leh)
i z tąd moje pytanie.
Czy mogę zamontować lpg? :/ oczywiście nie jakiś tam szajs .

_________________
MOJA COUPE : viewtopic.php?f=27&t=16776


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 stycznia 2017, o 00:13 
Offline
Forum Admin
Forum Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 kwietnia 2007, o 20:13
Lokalizacja: CGD/SB
Imię: Krzysiek
Silnik: Z20LET
zeberko84 napisał(a):
Czy mogę zamontować lpg? :/ oczywiście nie jakiś tam szajs .

pewnie że możesz.Jurand ma zamontowana i se chwali.zrobil już sporo tyś km

_________________
https://www.facebook.com/RYBA-garage-1849542501947522/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 stycznia 2017, o 06:47 
Offline
Forumowicz
Forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 listopada 2011, o 13:19
Imię: Michał
Silnik: Z18XE
Po prostu nie oszczedzaj na instalce i zalóż dobra z sporym zapasem ;)

_________________
sejo sport to jest to ....


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 stycznia 2017, o 07:25 
Offline
Stara Gwardia
Stara Gwardia
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 listopada 2012, o 22:44
Lokalizacja: Żory/Ostrava
Imię: Krzysiek
Silnik: inny
polecam forum lpg i poszukanie dobrego speca z Twojej okolicy i będzie dobrze ;) na LPG nawet da sie więcej ugrać mocy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 stycznia 2017, o 08:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 listopada 2013, o 19:19
Imię: Piotr
Silnik: Z20LET
Speca mam dobrego i sprawdzonego. Reduktor zapas do 330 km powinien chyba wystarczyc bo dalszego rozwoju tej jednostki nie planuje :)

_________________
MOJA COUPE : viewtopic.php?f=27&t=16776


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 stycznia 2017, o 10:05 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 10:34
Lokalizacja: Gliwice
Imię: Seba
Silnik: Z20LET
Na gazie juz zrobilem 45 tys km i od tamtej pory samochod przestal sie psuc:) Ja mam zalozone 2 reduktory i oba sa do 300 PS. Pamietaj ze jeden reduktor do 300 PS nie ogarnie stage 3,5. Samochod nie stracil ani 1 konia. Wykres gdzies na forum


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 stycznia 2017, o 10:20 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2008, o 19:03
Lokalizacja: Warszawa
Imię: Bartek
Silnik: Z20LET
Panowie reduktory to jedno ale przy takiej mocy jakie macie wtryski?

u mnie kiedys były Hany, teraz są Barracudy których wydajność producent szacuje na 45km/cyl a w teorii na 60km/cyl starczaja. Na S1 dają radę ale nie wiem jak by się sprawdziły na bardziej wyżyłowanej jednostce?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 stycznia 2017, o 11:00 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 10:34
Lokalizacja: Gliwice
Imię: Seba
Silnik: Z20LET
Mi zamontowali szpece wtryski Magic FX + lekkie rozwiercenie i wieksze cisnienie na reduktorze i jak narazie 0 problemow. A 3 lata minęły.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 stycznia 2017, o 11:52 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2008, o 19:03
Lokalizacja: Warszawa
Imię: Bartek
Silnik: Z20LET
Jurand na jakich reduktorach to jeździ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 stycznia 2017, o 16:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 listopada 2013, o 19:19
Imię: Piotr
Silnik: Z20LET
narazie zrobię na jednym reduktorze. jak będzie mało to drugi zawsze można dołożyc

_________________
MOJA COUPE : viewtopic.php?f=27&t=16776


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 stycznia 2017, o 00:45 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 10:34
Lokalizacja: Gliwice
Imię: Seba
Silnik: Z20LET
mam reduktory tlokowe ale kurde wlasnie nazywy nie pamietam, musze znalezc ta ksiazke od gau tam pisze,


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 stycznia 2017, o 00:31 
Offline
Forumowicz
Forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 października 2009, o 12:51
Lokalizacja: PL
Silnik: inny
Reduktor może wystarczy KME TWIN (to jest takie 2w1) a wtryski np hana H2100 ale najlepiej zorientuj się co proponują gaziarze i wrzucaj na forum.
Strojenie oczywiście na AFR. Zwróć uwagę na butlę aby Ci jakieś małej nie wcisnęli


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lutego 2017, o 22:10 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 marca 2012, o 21:45
Lokalizacja: W-wa/Legionowo
Imię: Mirek
Silnik: Z22SE
48l wchodzi i nie wybrzusza podłogi bagażnika


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lutego 2017, o 07:27 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 listopada 2013, o 07:05
Lokalizacja: Warszawa-Mińsk Maz.
Imię: Dominik
Silnik: Z20LET
kondziu też śmiga na lpg i ma leta i jak narazie nie psioczy :)

_________________
Mój garage:

http://www.astracoupe.pl/forum/viewtopi ... 27&t=16208

IX Zlot ACC - mój pierwszy i na pewno nie ostatni zlot! Pozdrawiam wszystkich których miałem przyjemność na nim poznać i z którymi mogłem się świetnie bawić :)

X Zlot ACC - I ja tam byłem, miód i wino piłem... Pozdrowienia dla całej ekipy która się zjawiła :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Regulamin Forum Astra Coupe Club
Created by Titleist & Coube    Managed by Astra Coupe Club Team
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL