Astra Coupé Club

Forum Polskiego Klubu Astry Coupe
Teraz jest 17 lipca 2018, o 18:12

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


Dyskusje na temat SERYJNYCH silników.

  1. Zanim otworzysz nowy wątek użyj szukajki.
  2. Nie wrzucaj linków do aukcji.



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nie odpala
PostNapisane: 9 września 2016, o 19:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwietnia 2013, o 21:14
Imię: Piotrek
Silnik: X18XE1
Kurcze ciągle coś, dziś wchodzę do samochodu przekręcam kluczyk wszystko ładnie odpala chce przekręcić na zapłon a tu zero reakcji totalnie nic, akumulator 12,6V dodam ze roczny , gdzie szukać przyczyny , zgupiałem nawet nie zakręci, silnik 1.8 x18xe1

ktoś pomoże?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nie odpala
PostNapisane: 9 września 2016, o 20:21 
Offline
Forumowicz
Forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 czerwca 2007, o 12:09
Lokalizacja: krakow
Imię: Irek
Silnik: Z18XE
Kiedys tak z niczego mialem dokladnie to samo.Zgasilem samochod jak robie to zwykle od X lat,rano wsiadam przekrecam jak zawsze:) i co nic.Rozrusznik rozsypal sie w drobny pyl!!!chyba ze robiles cos z immobilaizerem,albo z kluczykiem i wypadla pastylka.ewentualnie trzyma przekaznik np.od alarmu i masz odciecie zaplonu


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nie odpala
PostNapisane: 9 września 2016, o 20:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwietnia 2013, o 21:14
Imię: Piotrek
Silnik: X18XE1
kolego nic nie robiłem z kluczykiem , imobilajzer na miejscu wczoraj chodził jak złoto , a dziś zero reakcji postał noc, nie mam alarmu ani odcięcia zapłonu

dodane: 9 września 2016, o 21:39

A jest jakas opcja ze cos się popsuło z imobilajzerem w stacyjce, że nie czyta pastylki ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nie odpala
PostNapisane: 10 września 2016, o 11:40 
Offline
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2008, o 19:03
Lokalizacja: Warszawa
Imię: Bartek
Silnik: Z20LET
Immo odpada, nawet jak nie ma pastylki to i tak kreci, stawiam na rozrusznik.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nie odpala
PostNapisane: 10 września 2016, o 19:22 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwietnia 2013, o 21:14
Imię: Piotrek
Silnik: X18XE1
Okazał sie winnym byc urwany kabel plusowy ze stacyjki, tzn pękło to oczko , odpaliłem z popychu z 2 i jakoś dojechałem na kanał i zrobiłem to -dostęp kiepski bez wyciągania rozrusznika dodatkowo przeczyscilem styki wszystkie i teraz śmiga jak dawniej

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Regulamin Forum Astra Coupe Club
Created by Titleist & Coube    Managed by Astra Coupe Club Team
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL